El veïnat d’Antella comença a beneficiar-se dels fons per a combatre la despoblació

Antella ha començat ja a disfrutar de les primeres ajudes per a combatre la despoblació. En coordinació amb la Generalitat Valenciana, el municipi s’ha aprofitat d’iniciatives que busquen crear avantatges per als ciutadans i ciutadanes, permetent que es creen les condiciones idònies per obrir comerços o comptar amb avantatges fiscals. Tots amb l’objectiu de combatre una necessitat urgent. Així cataloguen des de les institucions públiques, tant a l’àmbit local com autonòmic, el pla de lluita contra la despoblació valenciana. Antella ha patit, des de 2008, un descens del 25 % en el seu padró municipal. Per això, l’Ajuntament va aconseguir acollir-se per primera vegada en aquest 2021 al Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat.

Una inversió pública que destinarà més de 3,5 milions d’euros per a repoblar aquestes zones, com ja es fera en el passat gràcies a polítiques del Ministeri de Política Territorial amb el pla ‘Empoblar’. Projecte que va tractar de portar als pobles de menys de 5.000 habitants a joves menors de 30 anys i interessats a formar-se en dos sectors a l’alça i amb molta projecció de futur com el turisme sostenible i la innovació agrícola.

Antella, junt a Llaurí, són els únics pobles de la comarca de la Ribera a rebre aquest tipus d’ajudes del Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat. Des de l’alcaldia, Antonio Juan celebra la mesura i fins i tot veu amb optimisme un futur per a Antella: “Este tipus de polítiques són vitals per a nosaltres. Hem de frenar esta horrible dinàmica. Les dades són molt dures i cal posar solució a esta situació. Que els joves sàpiguen que a Antella també hi ha futur. Treballant de la mà, segur que traiem la situació endavant, tal com sempre hem fet”.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: