Sumacàrcer tornarà a ser capital cultural en 2021 amb una completa programació

Una de les etapes de l’any preferides dels veïns de Sumacàrcer està molt a prop. Queden tan sols uns dies perquè el municipi inicie la seua programació cultural, una de les més completes i amb més qualitat de la Ribera. Des d’aquest mes d’abril fins a final d’any es realitzaran diferents activitats centrades en el teatre, el cinema, la literatura i la música. Tot amb la finalitat d’enriquir l’oferta lúdica d’aquest municipi. L’alcalde, David Pons, afirma estar molt content amb el resultat de la planificació: “Una programació com aquesta, sobretot, sent un poble xicotet, ens obliga, pràcticament, a treballar durant tot l’any per a tancar artistes, quadrar agendes i ajustar al pressupost. A tot això, enguany cal sumar el context de la pandèmia, que ens va limitar l’any passat aquest tipus d’activitats. Així i tot, tot val la pena quan veus el resultat i la satisfacció dels nostres veïns. Per això treballarem per a anar millorant cada any”.

La programació cultural s’iniciarà este dissabte 10 d’abril amb la projecció de la pel·lícula ‘Gag Movie’, una de les millors comèdies de l’actualitat, ambientada en el món del cinema. La cinta està protagonitzada per quatre personatges atrapats en el temps que emprenen un divertidíssim viatge pels moments més icònics de la història del seté art. Dies més tard, el dissabte 1 de maig, es realitzarà la segona activitat, la representació de l’obra teatral ‘Waterloo’, una comèdia en forma de monòleg protagonitzada pel famós actor i director valencià, Carles Alberola.

Temps, el mes de juny, per a la cançó valenciana. El cantautor de Cocentaina Andreu Valor presentarà a Sumacàrcer el seu nou disc ‘Insurrecte’, el pròxim 19 de juny, en un impuls a la rica cultura musical del municipi, i també se sumarà una setmana més tard, el 26 de juny, la companyia de teatre de carrer Visitants amb la seua obra ‘Olea: L’oliva com a protagonista d’una peça hipnòtica de poesia visual.’. Un espectacle on foc, dansa, música i poesia s’entrellacen en una peça plena d’emocions amb una olivera com a fil conductor de la seua línia argumental.

En ple mes de juliol, concretament el dissabte 10, es podrà gaudir de l’actuació de Rubén Aparisi, el conegut mag valencià que ens presentarà el seu últim treball i realitzarà un taller de màgia per als més xicotets. Per a les nostres festes patronals, la música serà la protagonista. Tindrem un cap de setmana molt intens amb les actuacions de ‘Woman on top’ el dissabte 4 de setembre, un grup format per tres dones que interpretaran música dels anys 40, 50, 60 i 70, així com grans clàssics del Rock&Roll al més pur estil PinUp. Un dia després, el diumenge 5, es podrà gaudir de la famosa sarsuela ‘La Cort del Faraó’, de Vicente Lleó. Per a clausurar les festes, els protagonistes tornaran a ser els més xicotets, amb l’actuació del grup ‘Skargots’.

Per al 18 de setembre, els veïns de Sumacàrcer podran gaudir d’una nova sessió de teatre amb una de les millors comèdies espanyoles de tots els temps. ‘Burundanga’, de Jordi Galcerán. Una obra de la qual ja han gaudit més d’un milió d’espectadors en els seus més de 3500 funcions realitzades. Porta en cartellera sense interrupció més de sis anys seguits i fruit del seu èxit és la bona crítica rebuda per alguns dels experts més importants del teatre espanyol.

Per al dia 9 d’octubre, Sumacàrcer podrà gaudir d’una doble sessió de cultura amb la representació d’‘Horta’, primer, un espectacle arrelat a les tradicions valencianes, i més tard amb la representació de ‘l’Electe’, una comèdia de Ramón Madaula en la qual es realitza un recorregut per la ment d’un president a l’hora de realitzar el seu discurs d’investidura, destapant les seues inquietuds existencials.

Novembre també arribarà carregat de cultura a Sumacàrcer, amb la representació -el 14 de novembre- de l’obra ‘Família Normal’ de la companyia Micalet Teatre i dues setmanes més tard, el 24 d’eixe mateix mes, amb un recorregut pels temes més famosos de l’òpera i la sarsuela de tots els temps.

Per a finalitzar, desembre deixarà un altre espectacle musical per als més xicotets. Aquesta vegada titulat ‘Amic Frankie’, que tractarà de derrocar alguns dels prejudicis que es tenen socialment sobre els monstres en les històries tradicionals.

En definitiva, una programació cultural variada, àmplia, de qualitat i amb molta professionalitat que està a punt de començar i que farà de Sumacàrcer -un any més- una de les capitals culturals de la Ribera durant este 2021.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: