Sumacàrcer rep més de 220.000 euros per a pal·liar els desperfectes ocasionats per les pluges torrencials de 2016 i 2017

Sumacàrcer ja ha començat a reparar els danys derivats de les pluges i inundacions que es van produir entre finals del 2016 i principis del 2017. El consistori ha rebut més de 220.000 euros en ajudes per a executar una sèrie d’obres d’interés general que pretenen arreglar i millorar gran part de camins rurals del terme, així com diverses infraestructures hidràuliques, edificis municipals, com la Casa de la Cultura, i part de l’enllumenat públic. En total, han arribat 225.886 € a les arques de l’Ajuntament de Sumacàrcer, dels quals 77.948 € provenen de la Generalitat Valenciana, 9.683 € de la Diputació de València i finalment, la suma més alta, 138.255 €, del Govern.

Les actuacions, que ja han començat, es concreten en pal·liar els desperfectes ocasionats en el Barranc de Fanegues, el Barranquet Curtet, el Camí del Franc, el Camí Fluvial del Xúquer, el Camí de l’Esgoletja y el Camí de la Ceja. També es repararan les instal·lacions hidràuliques de la Sequia Escalona i el Sequiol del Franc. Així mateix, es reformaran la Casa Consistorial i la Casa de la Cultura, aquesta última amb greus danys en el sostre. Finalment, està previst solucionar els problemes amb l’enllumenat públic en fanals i lluminàries LED. «Necessitàvem aquesta línia d’ajudes. Era fonamental per a Sumacàrcer. Amb aquestos diners, repararem paviments, mobiliari urbà, séquies i, a més, millorarem les infraestructures perquè quan ocórrega un episodi d’aquestes característiques, estiguem preparats per a afrontar-lo. Portem diverses setmanes treballant i està previst que en els pròxims mesos donem per finalitzades les obres”, va assenyalar David Pons, primer tinent d’alcalde de Sumacàrcer.

Sobre les pluges torrencials

Entre finals del 2016 i principis del 2017, les fortes pluges van afectar la comarca de la Ribera i alguns pobles com Sumacàrcer, van ser durament castigats per les inundacions. Els episodis de gota freda més importants es van generar entre els mesos de desembre i gener. Durant eixos dies, la localitat de la Vall del Xúquer va estar en alerta i es van arribar a comptabilitzar 57,5 litres per metre quadrat en dades d’Avamet del 19/12/2016, suportant també ratxes de vent de 58 quilòmetres per hora. Més tard, un mes després, van caure 84,1 litres per metre quadrat sent un dels municipis en els que més va ploure. El registre que es va obtindre sols va ser superat per Carcaixent, Alzira i la Barraca d’Aigües Vives. Les conseqüències de les intenses precipitacions van deixar la seua empremta i molts edificis, camins i barrancs es van veure afectats. Quasi dos anys després del temporal, el consistori ha rebut ajudes que permetran pal·liar tots els danys.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: