Sumacàrcer, Alcàntera, Sellent, Càrcer, Beneixida, Cotes I Sellent Passen A La Fase 1. Antella I Gavarda No

La Vall del Xúquer viu una particularitat que pràcticament la fa única. Sis dels seus pobles (Sumacàrcer, Càrcer, Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Cotes i Sellent) han passat a la Fase 1 de la Desescalada al pertànyer al Departament de Salut de la Costera (Xàtiva), mentre Antella i Gavarda han quedat en la Fase 0 al estar enclavat en el Departament de Salut de la Ribera (Alzira). És per això que les mesures seran molt diferents entre pobles que són veïns i per tant caldrà anar amb cura.

Segons afirma l’alcalde de Sumacàrcer, David Pons: “Cal anar amb molta cura i no confiar-se i baixar la guàrdia perquè del contrari després tornarem enrere. La lluita encara continua i cal cuidar-se”.

Així, els pobles que han entrat en la Fase 1 poden moure’s sense motiu justificat però sols dins de la mateixa àrea sanitària, és a dir, cap a la Costera i no cap a la Ribera. Els seus veïns i veïnes no podran desplaçar-se sense eixa raó justificada a altres zones. En Sumacàrcer no poden anar a Antella sense raons de pes. En el vehicle privat podran anar dues persones. Entre les famílies que conviuen podran omplir el cotxe.

També es permetran reunions de deu persones respectant les mesures d’higiene i seguretat i es podrà anar a lloc de culte amb un aforament d’un terç. També es permetran soterrats i vetlles amb un màxim e quinze persones a l’aire lliure i deu en espais tancats.

S’autoritzen l’obertura de les terrasses dels bars limitant l’aforament també a un terç. Alguns ajuntaments com Càrcer o Sumacàrcer han ampliat les zones d’expansió de les terrasses per poder fer front a les limitacions. No podran haver més de deu persones per taula.

Mesures totes elles que no s’aplicaran, de moment, a Antella i Gavarda, que hauran d’esperar a passar de fase junt al Departament de la Ribera.


Etiquetas:

Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *