“La situació econòmica d’Alcàntera de Xúquer millora dia a dia” – Entrevista a l’alcalde, Julio García

 • Anys importants per a Alcàntera de Xúquer després de passar els pitjors anys de la crisis econòmica. Quin és la situació actual que té l’ajuntament?
 • Partint de que el deute és un impediment per tal de tenir una fluïdesa econòmica i d’aquesta manera poder donar serveis al poble, actualment ens trobem en una situació de benestar econòmic. Gràcies al treball efectuat al llarg de les legislatures anteriors, podem afirmar a dia de hui que hem pagat el 65% del descobert que arrastràvem a l’ajuntament. Al mateix temps, destacar que no ha sigut necessari demanar cap préstec per arribar a aquesta reducció parcial del deute sinó que tot s’ha aconseguit amb una bona gestió del capital.
 • Quins són els principals projectes que té en ment desenvolupar com alcalde en esta legislatura?
 • La meta principal que vull dur a terme al llarg d’aquesta legislatura és la construcció d’una pista de Frontenis coberta. Alcàntera de Xúquer és el bressol del frontenis i ja comptem amb un Centre de Tecnificació que ens permet participar en competicions de tot tipus: nacionals, provincials, autonòmiques, etc., a més a més, el nostre centre ha format, i segueix formant, jugadors d’elit molt distingits dins d’aquesta disciplina.

  També afegir altres objectius per a dur endavant com són:

  • –  Finalitzar l’obra de la Biblioteca Municipal per poder començar a donar servei als usuaris.
  • –  Acabar amb el projecte de l’enllumenament públic, que consisteix amb la substitució de lesperetes actuals per altres de baix consum, permetent així la reducció del cost en electricitat per al poble.
  • –  Continuar amb el “Porta a Porta” per tal d’aconseguir la segregació dels residus, amb la premissa de que un carrer net no depèn del servei de neteja sinó de l’educació de les seues veïnes i veïns.
  • –  Incorporar el vehicle elèctric per a la Policia Local.
  • –  Seguir potenciant el servei de transport públic amb autobús des d’Alcàntera, per podertraslladar-se a altres poblacions.
  • –  Col·laborar amb el CEIP Cervantes com hem fet fins ara. Actualment estem projectant l’adquisició d’una compostadora per a la utilització dels alumnes i professors, així com col·laborar en la instal·lació de xarxa wifi en tot el centre escolar.

  – Donar llum verda al EPSAR, és a dir, el circuit per cloració de la depuradora de la Mancomunitat per tal de completar de forma sostenible el cicle de l’aigua.

   

 • La situació econòmica de l’ajuntament és cada vegada millor. Les millors perspectives econòmiques permetran desenvolupar polítiques com?
 • Sí, evidentment la situació econòmica de l’ajuntament millora dia a dia. Si seguim amb les subvencions del Govern autonòmic i de la Diputació de València, ens permetrà seguir avançant al mateix ritme amb el propòsit de poder acabar amb el deute municipal al llarg del 2022, sempre i quan no hi haja cap obstacle pel mig que puga interferir-nos. Respecte a les polítiques a desenvolupar, entre altres, seguir amb la lluita pel medi ambient potenciant els pocs recursos que tenim a la biosfera: aigua, terra, el nostre riu Xúquer. Altra de les polítiques a destacar és atendre a la despoblació que patim des de fa anys, un aspecte difícil de gestionar i al qual hem de fer front amb polítiques d’ajuda des del nivell central. També és interessant destacar les polítiques de foment de la cultura, mitjançant el suport a les diverses entitats locals com la Societat Artístic Musical i la coral Arpa d’or.

   

 • Quina va a ser la línia de treball a seguir en sectors com l’agricultura, en tan delicada situació des de fa anys?
 • La situació de l’agricultura al nostre poble és delicada com a la resta de la Comunitat Valenciana, aleshores la línia de treball a seguir va a ser estar al costat dels llauradors en tot el que estiga a l’abast de les competències municipals. Això sí, sense oblidar-nos de controlar l’abandonament dels camps per part dels propietaris pel problema que això suposa per al terme agrícola, i de conscienciar els propietaris de camps de caquis de posar les malles per evitar la propagació de les fulles.

   

 • Què representa per a vostè ser alcalde de Alcàntera de Xúquer?
 • Per a mi ser alcalde del meu poble és una satisfacció personal al mateix temps que una responsabilitat gran pel que comporta ser el cap d’un poble/Ajuntament: reptes a diversos nivells i estar entre els veïns i l’administració. Cal atendre les necessitats de les veïnes i veïns a peu de carrer per tal de poder-les transformar en projectes per millorar el benestar de tot el poble fent unió entre tota la comunitat que és el Poble d’Alcàntera.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: