Prop de 300 persones recorren Sumacàrcer en el Dia del Senderista en la Comunitat

Sumacàrcer es va convertir el diumenge 21 de gener per primera vegada en l’epicentre del senderisme amb motiu del XIX Dia del Senderista en la Comunitat Valenciana. Enguany, el Club de Muntanya Sumatrail, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sumacàrcer i la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat (FEMECEV), va ser l’encarregat de programar una magnífica marxa circular que es va iniciar des de la Plaça Major.

A les 07,45 hores van començar a entregar-se els primers dorsals i a les 09,00 del matí, un gran grup de gent vingut des de diversos punts de la província, inclús d’altres comunitats autònomes, van eixir amb l’objectiu de disfrutar d’una ruta amb una longitud de 12 quilòmetres i 305 metres de desnivell positiu acumulat. Els inscrits a la prova, entre els que també estava l’alcalde del municipi, Txema Peláez, van presenciar en primera persona la bellesa de la Senda del Barranc del Murteral, que va començar a la vora del riu Xúquer, i la Senda de la Costa, rodejada per un ric bosc mediterrani, passant per la Senda de la Tosca, on els visitants van poder veure in situ uns quants forns de calç, testimoni etnogràfic d’antics oficis.

El primer en arribar a la meta va ser José Francisco Serrano Moreno, del Grup Excursionista Catadau, amb un temps d’1 hora i 41 minuts. Li van seguir Juan Antonio Pérez del FEMECEV, amb un registre d’1 hora i 47 minuts, i Rosana Vilanova Juan, un segon després. Per grups, els que més persones van aglutinar van ser de la FEMECEV amb 50 persones, de la SM Associació Villenense Amigos Naturaleza amb 43 i el Club Excursionista d’Atzeneta amb 22.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: