La Policia Local d’Alberic controla amb drons el compliment de l’Estat d’Alarma

La Policia Local d’Alberic ha posat a volar als seus drons per a controlar el compliment del confinament obligat per l’Estat per a lluitar contra la pandèmia del Coronavirus. Els diferents especialistes amb els quals compta el cos de seguretat de l’Ajuntament d’Alberic ja porten diversos dies sobrevolant el nucli urbà i el terme municipal per a comprovar que la població es queda a casa per a evitar els contagis. En cas contrari, actuen de manera personal i presencial per a advertir de la il·legalitat i, si és necessari, interposar una denúncia.
El consistori alberiqueny que dirigeix Toño Carratalá i que compta amb María Dalmau com a regidora de l’àrea de Seguretat, va adquirir els drons fa uns mesos per a, sobretot, controlar el terme agrícola i convertir-se en aliats dels agricultors en la lluita contra els robatoris que constantment es donaven durant les campanyes de la taronja o el caqui. Amb això, es van sumar al control de les zones agrícoles. A més, els drons també han servit per a conèixer de primera mà l’estat arquitectònic d’algunes instal·lacions municipals, gràcies a la possibilitat d’adquirir imatges des del cel.

muebles-de-baño-en-valencia
Muebles de Baño suspendidos a precios de fabricante [Baños Cien]

Diversos treballadors de la plantilla de la Policia Local van realitzar un curs especialitzat per a poder volar els drons i assegurar el compliment de l’estricta legislació existent en l’espai aeri. “L’Ajuntament d’Alberic ha traslladat a la població, des del primer dia, la necessitat de complir amb el confinament per a vèncer al COVID-19 i per això des del principi sumem a la Policia Local en el control. Ara afegim el potencial dels nostres drons per a ser més efectius. Prompte, estem segurs, acabarà esta situació i podrem centrar-nos de nou en l’ajuda als agricultors, objectiu inicial dels drons a Alberic”, argüeix l’alcalde, Toño Carratalá.

Controls des de les primeres setmanes de març

El cos policial d’Alberic, a més a més, ha estat realitzant controls periòdics des d’inicis del mes de març, per tal d’explicar a la ciutadania quines conductes estaven prohibides, atenent a les restriccions imposades pel govern espanyol a través del decret 463/2020 que instaurava l’estat d’alarma que, en principi durarà fins el pròxim 26 d’abril.

control policial en Alberic
Control de la Policia Local a la rotonda de la mona.

You May Also Like

Deixa un comentari

%d bloggers like this: