Monica Oltra visita l’alberg L’Assut d’Antella

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat l’oci inclusiu com a element imprescindible “per a afavorir l’autonomia i la vida independent de les persones amb diversitat funcional”, durant la seua visita als participants en el programa d’estades vacacionals del IVASS en l’alberg L’Assut d’Antella.
Oltra ha recordat que la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat defensa el dret a participar en activitats d’oci “en igualtat de condicions, afavorint així el desenvolupament personal i en comunitat i millorant la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional.” Parlar d’oci inclusiu, ha afegit la vicepresidenta, implica desenvolupar activitats “en les quals qualsevol persona tinga cabuda, siguen quines siguen les seues característiques”.
Durant el mes d’agost “més de 300 persones” amb diversitat funcional intel·lectual i malaltia mental crònica dels centres i els habitatges tutelats de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS) participen en les Estades Vacacionals organitzades per l’entitat. Oltra ha subratllat la importància de promoure serveis i suports “que afavoreixen la normalització i inserció de les persones amb diversitat funcional i malaltia mental crònica en els recursos de la comunitat”, i ha assenyalat que aquest programa del IVASS té com a objectiu “potenciar la participació social d’aquestes persones i millorar la seua autonomia personal a través d’una atenció individualitzada”. Així mateix, ha ressaltat “la professionalització de l’operatiu de les estades des de fa 2 anys, la qual cosa garanteix la prestació d’un servei segur i de qualitat a les persones usuàries”, i ha assenyalat que “un total de 261 professionals realitzaran funcions de suport, atenció i acompanyament durant tot el mes”.
Cada estada disposa també d’un equip mèdic-sanitari les 24 hores que s’encarregarà d’atendre les incidències que puguen originar-se. La vicepresidenta ha recordat que la direcció general de Diversitat Funcional de la Conselleria també finança anualment programes d’estades vacacionals desenvolupades per entitats del sector amb un pressupost per a enguany de 993.542 euros. Al llarg dels mesos de juliol i agost d’enguany més de 1.400 persones amb diversitat funcional estan participant en el programa.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: