L’editorial Reclam s’alia amb Escola Valenciana en la seua nova col·lecció ‘Per tot’

Reclam Editorial ha aprofitat el constant creixement de la consciència climàtica a la comarca de la Ribera per a establir les bases d’un futur millor. En col·laboració amb Escola Valenciana i la coordinadora de centres en valencià de la comarca, Reclam ha publicat la col·lecció “Per tot”, una sèrie de tres llibres en els quals mostra un recorregut tant pels llocs històrics destacats dels pobles pròxims, com en els seus hàbits de consum sostenibles. La iniciativa va sorgir derivada del projecte de trobades d’Escola Valenciana, l’eslògan de la qual –“Per tot, acosta’t a la Ribera”- va donar peu tant al nom de la col·lecció, com al primer llibre. “Acosta’t a la Ribera”, de l’autor natural de Carcaixent Vicent Climent realitza un didàctic repàs als llocs més destacats de la comarca riberenca, amb l’objectiu que els alumnes cobren consciència de tot els encants que els envolta. Per a Joan Cortés, coordinador de la col·lecció: “Està bé mirar fora, però a vegades perdem la perspectiva del que tenim i podem gaudir ací. És molt important que anem ensenyant això des de la base perquè d’ací a uns anys puga ajudar-nos a combatre altres problemes relacionats, com la despoblació”.

Per a la segona obra -Quina és això de l’emergència climàtica?-, Reclam ha comptat amb la col·laboració de diverses associacions ecologistes de la Ribera com ‘Xúquer Viu’ o ‘La Ribera amb bici’. S’elabora una xicoteta guia de consum sostenible perquè s’aprenga a reduir emissions i contaminacions des de les generacions més joves i es prenga coneixement del problema que el canvi climàtic pot comportar durant els pròxims anys. La publicació d’aquest llibre anava a estar acompanyada d’una campanya de presentacions pels centres de la zona, que es va veure truncada per l’efecte de la pandèmia, encara que en els pròxims dies es realitzaran activitats en poblacions com Antella. Així i tot, el missatge ha anat calant entre les escoles i molts ajuntaments ja s’han fet amb diversos pacs d’aquest llibre per a difondre’ls entre els seus veïns.

Finalment i per a tancar la col·lecció, Reclam prepara una ruta per tots els castells de la Ribera, com a part d’aqueix projecte actiu que suposa donar a conéixer més llocs històrics de la comarca que per a molts encara són desconeguts. Cortés destaca l’èxit de la publicació, malgrat haver-se realitzat en uns mesos complicats: “És anar a contra corrent. Les circumstàncies són les que són, no podem lluitar contra elles, però sí que podem treballar per a buscar vies de difusió eficients. De moment, està anant bé, esperem fer molts més projectes com aquest, en el qual s’uneix tant a l’editorial com a una associació com Escola Valenciana. Cultura amb educació sempre han d’anar de la mà”.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: