Gavarda unix tradició i espectacle en les seues festes en honor a Sant Vicent Ferrer i la Inmaculada Concepció

La coneguda com a segona Pasqua té nom propi i eixe és Gavarda. Tots els focus apunten a la localitat de la Vall del Xúquer amb motiu de les festes en honor a Sant Vicent Ferrer i a la Inmaculada Concepció. Una tradició centenària amb multitud d’actes culturals, lúdics i religiosos. Un any més, i ja s’està convertint en una costum perillosa, esta celebració s’ha quedat sense grup de festeres i festers. L’ajuntament, en col·laboració amb alguns veïns, ha sigut l’encarregat d’elaborar un programa ple d’activitats pensades per a tots els públics. No ha sigut fàcil, però s’ha aconseguit. Des d’este divendres i fins al dilluns 9 d’abril, Gavarda cavalca entre pólvora, música, animació, folklore, esport, gastronomia i molt de carrer, cap a una nova edició de les seues festes patronals. Aterren amb un palmito de propostes equidistants entre la tradició i la innovació. Amb elements inamovibles, però també amb canvis. Sant Vicent Ferrer i la Inmaculada Concepció despleguen la seua baralla i estos són els actes que ningú dels que visite el municipi s’hauria de perdre.

Este 6 d’abril la Unió Musical de Gavarda (UMG) serà l’encarregada de donar el tret d’eixida amb les seues simfonies a través de l’espectacle «Mickey Mouse i la clau perduda» en el Saló Multiusos. A les 22,00 hores tindrà lloc un sopar popular amb coques de cansalada en la plaça de l’Ajuntament i tot seguit, tancarà la jornada una discomòbil.

El dissabte guanyarà un important pes l’esport i és que a partir de les 17,00 hores se celebrarà una partida de raspall entre Gavarda i Alberic. A les 19,00 s’iniciarà la XVIII Volta a Peu, que enguany compta amb un renovat traçat i, a més, té caràcter solidari. A les 22,00 hores i per a agafar forces hi haurà sopar de creïlles a la riojana i l’orquestra Titánic serà l’encarregada d’amenitzar la nit. Sense temps per a relaxar-se, el diumenge a les 12,30 hores els més menuts podran disfrutar del parc infantil en la plaça de l’Ajuntament, així mateix se celebrarà la missa en honor a la Immaculada Concepció acompanyada pel cor. A la vesprada seguiran les activitats per als xiquets i xiquetes amb unflables i contacontes. A les 18,15 es durà a terme la cavalcada i a les 19,30 hores la processó en el nucli antic. La música tornarà a guanyar protagonisme amb una nova processó a les 20,30 hores a càrrec de la UMG i l’associació Cornetes i Tambors Cristo de la Buena Muerte de Tous. Serà el preludi d’un gran sopar de “pisto” valencià, en el que l’orquestra La València s’encarregarà de tancar la nit amb un gran espectacle.

El dilluns a les 09,00 hores serà el torn per als Combregats i la cercavila. Els xiquets i xiquetes tindran novament parc infantil i a les 12,30 hores tindrà lloc la missa en honor a Sant Vicent. La processó de les 20,00 hores, que anirà a càrrec de la UMG i la Colla La Burra Parda de Gavarda tancarà els actes del 2018. “És important que la gent s’anime i participe en tots els actes. No perdem l’oportunitat de relacionar-nos amb la resta de la població. Impliquem-nos i siguem protagonistes. Fem veure als nostres xicotets que lluitar pels nostres costums paga la pena”, va sentenciar Vicent Mompó, alcalde de Gavarda.

You May Also Like

Deixa un comentari

%d bloggers like this: