FGV “tancarà” el tram entre Vva. de Castelló, Alberic i Massalavés

Els operaris de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ja han començat els treballs per a ampliar i millorar el tancament de diferents trams en superfície de la xarxa de MetroValencia. Les dites actuacions, que afectaran a uns quants municipis de la comarca, compten amb un pressupost superior als 800.000 euros i un termini estimat d’execució de dos anys.

Les millores formen part de les mesures impulsades per la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat en el conjunt de la xarxa ferroviària autonòmica. Precisament, les intervencions previstes afectaran aquells punts més perillosos dins de la xarxa del tren.

En concret, s’instal·laran quasi 22 quilòmetres de tanca en aquells llocs que s’han detectat com de major risc per als usuaris, entre els que s’inclouen les zones urbanes, punts on confluïx la doble via o emplaçaments on és possible el trànsit de vianants. De la mateixa manera, els tancaments també es duran a terme en aquells trams de via on hi haja circulació de vehicles en paral·lel a la línia fèrria, així com parts de la xarxa amb via única i accessos d’ús rústic.

La intervenció plantejada contempla la instal·lació de diferents muntatges segons el tipus de zona a protegir. De manera prèvia a la col·locació de la tanca es duran a terme també tasques de neteja i desbrossament de la vegetació i el sòl de la zona. Ja de manera posterior, es realitzarà la instal·lació de les estructures o proteccions, que variaran en funció de la tipologia del tancament.

Dins de la xarxa que compartixen ambdós itineraris, les parts que patiran millores es troben entre València Sud-Paiporta, Paiporta-Picanya, Picanya-Torrent, Sant Ramon- Picassent, Omet Espioca, Espioca-Font Almaguer, Font Almaguer-Alginet, Alginet-Ausiàs March, Ausiàs March-Carlet, Carlet-Benimodo, Benimodo-l’Alcúdia, l’Alcúdia-Montortal, Montortal-Massalavés, Massalavés-Alberic i Alberic-Vva. de Castelló. De la mateixa manera dins de la línia 3 s’actuarà entre Alboraya-Peris Aragó-Almàssera, Almàssera- Meliana, Albalat del Sorells-Museros i Museros-Massamagrell.

La distribució dels treballs contempla la instal·lació de 7.925 metres de tanca en la línia 1 de MetroValencia, 4.125 metres en la línia 2, altres 8.395 metres en els trams comuns d’ambdós línies i 1.500 metres dins de la 3.

De manera paral·lela a esta actuació, FGV ha destinat prop de 200.000 euros a la reparació de desperfectes urgents en els trams ja protegits com a conseqüència d’accions vandàliques, inclemències meteorològiques o circumstàncies imprevistes.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: