La Facultat de Filosofia reflexiona sobre l’ètica amb el llibre de Sergi Pasqual

Ara més que mai, ètica. Ètica per afrontar un món en profunda transformació després d’una pandèmia que ha sacsejat el món. Demà dimecres, 15 de desembre, a les 19:30 hores, l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València acull la presentació de ‘Per què ètica? Ètica per a un món millor”, una col·lecció de càpsules filosòfiques i reflexions sobre la importància de l’ètica no sols en l’àmbit educatiu, sinó també en el dia a dia. Aquesta obra, coordinada per Sergi Pasqual Tur, de Riola, ha sigut creada amb caràcter divulgatiu, amb opinions i reflexions d’un gran grup de pensadors i pensadores de diferents àmbits professionals per a, d’aquesta manera, donar molta més riquesa al conjunt final i ampliant el gran ventall de possibilitats amb el que compta l’oferta literària de Reclam Editorial. A l’ acte intervindran Arturo Blasco, com a editor del segell editorial; Sergi Pasqual com a professor i coordinador del llibre; Ana Noguera com a Doctora en Filosofia i vocal del Consell Valencià de Cultura; Ángel Vallejo com a professor i membre de la Xarxa Espanyola de Filosofia; i, finalment, Elena Cantarino, professora de Filosofia Moral i Vice-degana de la Facultat de Filosofia i Ciències de la Comunicació. Un planter de luxe que farà passar a totes les assistentes una extraordinària vesprada de filosofia i reflexió.

Han participat prop de huitanta persones, entre les quals destaquen filòsofs de reconegut prestigi en l’àmbit de la filosofia com Victoria Camps, Javier Sádaba, Juan de Dios Bares, Jesús Conill, María José Guerra o Agustín Domingo Moratalla i el catedràtic de filosofia i divulgador Tobies Grimaltos. Al llibre també hi participen personalitats com el Jutge Joaquim Bosch i la Doctora en Filosofia i política Ana Noguera. En l’àmbit de la medicina, l’aportació del Doctor Europeu en Medicina i Cirurgia, Josep Gil Sales, ens regala unes reflexions a propòsit de l´ètica en el terreny sanitari. És important també la participació de professionals de l’àmbit policial, religiós, l’àmbit del dret, sense oblidar-nos dels estudiants que són una part essencial de l’esperit reivindicatiu d’aquest projecte. El pròleg va a càrrec d’Àngel Vallejo, representant de la Xarxa Espanyola de Filosofia en la Comunitat Valenciana i de l’assemblea de Filosofia del País Valencià. Un llibre, recolzat també per Elena Cantarino, Doctora de Filosofia i vicedegana d’estudis de la Universitat de València.

El coordinador del volum, Sergi Pascual, de Riola, és llicenciat en Filosofia, Llicenciat en Teologia i té estudis de postgrau a la Université le Mirail de Toulouse, on va estudiar uns anys. Ha escrit articles en la Revista Valors (Mataró),  ha col·laborat durant molts anys en la secció d’opinió en el periòdic Levante-EMV i ha participat en nombroses tertúlies a Onda Cero i Catalunya ràdio. Ha coordinat junt als seus alumnes, un programa televisiu a la televisió local d’Algemesí Berca TV, amb el reconegut programa Café Filosòfic.

El llibre es pot adquirir via online a la nostra web: https://reclameditorial.com/llibre/por-que-etica-etica-para-un-mundo-mejor/

Deixa un comentari

%d bloggers like this: