Diego Gómez reivindica un pla de conca del Xúquer al seu pas per La Ribera

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha intervingut este matí als micròfons d’Alzira Ràdio per fer un balanç de les conseqüències que ha deixat el temporal Glòria a la localitat d’Alzira, però, ha posat de manifest, a més a més, les necessitats d’aprovar un Pla General front les inundacions que any rere any pateixen les poblacions de La Ribera Alta arrimades a la conca del Xúquer (com puguen ser Riola, Albalat, Polinyà, Alzira, Benimuslem, Alberic…) pel que respecta a les continues crescudes del mateix o d’altres barrancs i afluents.

riu-xuquer-en-Alzira
El Xúquer, en Alzira abans del pont de ferro

En paraules que el mateix Diego Gómez ha manifestat a Alzira Radio,  és un balanç en el qual han pogut salvar-se de que el Xúquer se passejara per la localitat d’Alzira, fent referència a que també es va viure un situació semblant al desembre del 2016, excepte la problemàtica dels barrancs.

“La crescuda impressionant del Xúquer que pràcticament ha inundat la meitat de la comarca, desde Manuel fins a Algemesí el Xúquer s’ha desbordat i negat tots els camps anexes.”

Així i tot, Gómez valora el temporal que ha finalitzat de forma positiva ja que la ciutat d’Alzira ha sabut donar resposta a esta última possible inundació. Les mesures de prevenció han funcionat. La ciutadania s’ha comportat de forma cívica: tant en la pujada dels vehicles a zones altes, com en la retirada dels seus ensers. Entenent la suspensió de l’activitat educativa i empresarial, en definitiva, valora que la ciutat va aprenent poc a poc la situació d’alarma que crea el Xúquer.

Pollastres a l’ast per emportar en Alberic

Reivindicació a organismes superiors

Però, malgrat que enguany, han pogut evitar una major catàstrofe, l’alcalde alzireny no ha deixat passar l’ocasió per a reivindicar, tant a la delegació del govern central, com a la Confederació Hidrogràfica un Pla per a la conca del Xúquer. En paraules seues hem pogut escoltar:

” ‘S’enrecordem de Santa Bàrbera, quan plou‘ estem reivindicant que ha d’haver un pla de conca del Xúquer a la nostra comarca per a donar resposta a les emergències per inundacions. Hem de plantejar este tema, hem de parlar amb la delegació del govern, hem de parlar en la Confederació el tema del pantà de Bellús, el tema dels nostres barrancs. Hui ha eixit el sol, està tot sec, però qué pot passar d’aci no res?. No podem estar cada dos per tres vivint estos episodis.. qui anava a dir que en el mes de gener anavem a tindre estes pluges? Per això hem de donar resposta, hem d’estar preparats, però també reivindicar a la confederació les modificacions que calguen dur a terme als nostres barrancs (que s’amplie la caixa del barranc de la Casella, és una necessitat, o a vore com solventem que el barranc de la Murta talle cada 2×3 la carretera d’Albalat). Tenim que anar treballant estes coses. No hi ha una cita encara prevista, però prompte ens seurem per a tractar-ho”, ha sentenciat.

servicis agraris Miralles
Servicis Agrícoles Miralles

Gómez ha continuat explicant la situació viscuda, recordant que al novembre del 2018 també van tindre el Xúquer passejant-se per la zona de venècia i les basses, insistint en que van a parlar amb delegació, al temps que necessitaran una injecció econòmica per a solucionar els danys causats. “Tenim que mirar a donar resposta als problemes de la població,  solucionar el problema dels garajos, ajudant als propietaris per a que reclamen a les asseguradores de les finques, veure els danys que ha patit l’agricultura, que he de dir que hem convocat per al dilluns el consell agrari per a treure una declaració institucional en la que valorarem els danys”

Ha finalitzat l’entrevista d’Alzira Radio demanant a la ciutadania que comencen a retirar els vehicles de les zones on estaven estacionats, aclarant que la grua no se’ls va a endur, però la Policia Local avisarà els propietaris per a que vagen retirant-los… demanant que Alzira ha de recuperar de nou el pols i tornar prompte a la normalitat.

muebles-de-baño-en-valencia
Muebles de Baño suspendidos [muy cerca de Alzira, en Baños Cien]

You May Also Like

Deixa un comentari

%d bloggers like this: