“D’Arrel”, la trobada de folklore de la Diputació, es presenta a Sumacàrcer

La tercera edició de les Trobades de Folklore estrena nou nom: D’Arrel. Una denominació directa que descriu, sense necessitats d’adjectius, aquesta proposta de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Aquesta nova nomenclatura naix amb l’esperit d’ampliar la seua programació, així com la familiarització dels valencians amb les riques i diverses manifestacions de la cultura musical popular i festiva pròpia.

D’Arrel estrena la seua marxa el dissabte 30 de juny a Sumacàrcer i passarà en aquesta edició, a partir de setembre, per les comarques de la Ribera Alta, la Costera, el Camp de Morvedre i l’Horta, amb un programa replet de novetats.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat l’agraïment de l’Àrea a tots els ajuntaments que s’han adherit a D’Arrel, un programa fonamental per a difondre la cultura tradicional valenciana entre els veïns i veïnes, sense importar l’edat, de cadascun dels municipis pels que passarà. Aquests ajuntaments han fet un gran esforç, conjuntament amb la Diputació, en l’organització d’aquests esdeveniments, per tal què puguen actuar grups propis de les comarques i per a que les activitats arriben al públic infantil i juvenil.

D’Arrel aspira a donar un aire renovat i un nou sentit a les nostres manifestacions folklòriques, sent respectuosos amb la cultura tradicional, però també donant visibilitats a altres experiències interessants que busquen experimentar amb la fusió d’estils i formes, tendència habitual en el panorama musical contemporani, on els repertoris folklòrics clàssics creixen en instrumentació, timbres i matisos.

Sumacàrcer, punt de partida

Sumacàrcer es converteix així en la primera localitat on farà parada D’Arrel, la Trobada de Folklore de 2018. La trobada començarà el dissabte 30 de juny, a les 19’30 hores, amb un cercavila i una exhibició de danses, que partiran de la Plaça Major, i que comptaran amb la col·laboració de l’Associació Cultural el Trencall de Carlet; l’Algadins Grup de Danses d’Algemesí; el Quadro de Cants i Balls Populars Valencians de la Ribera del Xúquer; i el Grup de Dolçainers i Tabaleters La Burra Parda de Gavarda, amb la participació dels Mastinets de Sumacàrcer.

La Plaça Major acollirà també, a les 21’00 hores, un sopar popular ofert per l’Ajuntament i amenitzat per la Xaranga U.M. Xúquer. A les 22’30 hores, Aljub en concert presenta 16 anys en 16 cançons; mentre que a partir de mitjanit, començarà el correfoc d’Els Dimonis de l’Avern, que il·luminarà amb foc i espurnes la Plaça Major de Sumacàrcer.

La programació continuarà el diumenge 1 de juliol, dedicada per complet als més menuts. A les 10’30 hores, Tadamús Cultural s’encarregarà de realitzar un taller de danses i balls per a xiquets i xiquetes. En finalitzar el taller, a partir de les 12’00 hores, el públic infantil podrà gaudir d’el concert de La POP, Petita Orquestra Peiotaire, pensat especialment per a d’ells. Ambdues activitats es desenvoluparan en la Plaça de l’Era.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: