Comunicat de l’alcaldessa d’Antella sobre el tancament de l’Assut

Vull deixar-ho clar des del principi: L’únic que mou a l’Ajuntament d’Antella és la seguretat de tota la població. Des que es va prendre la decisió de no permetre el bany este estiu a l’Assut, s’ha creat un intens debat. Evidentment hi ha posicions enfrontades i veïns i veïnes que pensen que s’hauria d’obrir. I nosaltres ho respectem però hem considerat (en comunicació sempre amb les autoritats sanitàries) que no es pot fer. Per què? Simplement perquè està per damunt la seguretat de tots i totes i l’ajuntament no té el suficients mecanismes com per a obrir l’Assut al bany i assegurar que no poguera haver un rebrot que provocarà nous contagis i morts.

Crec que hem viscut, a Antella, una situació suficientment complicada com per ara prendre decisions que no tinguen a la sanitat com al factor prioritari. No. Este ajuntament va a protegir la sanitat i la salut per damunt de tot. I sabem que és complicat. I sabem que és una decisió conflictiva. Però cal que ens quedem (que es quede el veïnat) amb eixa premissa: Sols pensem en la salut de tots i totes quan prenem esta decisió.

L’Ajuntament ha buscat alternatives i ha parlat amb les administracions autonòmiques i estatals. També amb la Sèquia Reial del Xúquer i la Confederació Hidrogràfica. Tots han donat suport a la nostra decisió perquè la consideren responsable i perquè prioritzen la salut. Cal esperar, cal ser pacients, cal sacrificar-se.

Antella no disposa hui de suficients agents de seguretat per assegurar el compliment de l’aforament o de la distància entre persones a l’Assut en cas d’obrir-se. Ens agradaria que fora al revés i poder acontentar a aquells que volen disfrutar del bany. Seria més fàcil per a tots. També per a nosaltres. Però hem tingut que optar per l’opció complicada. La impopular. La més dolorosa. El Covid-19 ens ha colpejat directament a Antella. Amb molta intensitat. S’ha endut veïns als qui recordarem i que ens obliguen a ser responsables.

Ho sentim però la salut de tots i totes està per davant. Gràcies per entendre la nostra decisió i, ànim, prompte passarà tot i podrem gaudir de la nostra Assut i del nostre benvolgut Antella.

Amparo Estarlich

Alcaldessa d’Antella

Deixa un comentari

%d bloggers like this: