Càrcer prepara una gran programació d’actes segurs a les seues festes

Un any més, Càrcer encara la recta final per a l’inici de les seues festes de Moros i Cristians, una de les festivitats amb més solera de la comarca de la Ribera. Al cap d’un any d’absència i, encara intentant recobrar la normalitat, els dies centrals de la festivitat estaran marcats per una intensa agenda d’actes que compliran en tot moment amb la normativa i protocol de seguretat marcat per la Conselleria de Sanitat Universal.

Aquest programa començarà el pròxim dia 2 de setembre amb una cita solidària, ja que a partir de les 5 de la vesprada fins a les 8 i mitja, els veïns del poble podran acostar-se al Centre Cultural per a donar sang. Seguirà el dia 3 amb la reunió informativa de cara el pròxim curs de l’Escola Infantil Municipal a les 10.30 hores, també en el Centre Cultural. La cultura marcarà els pròxims dies, amb l’exposició ‘Els nostres compositors’ -organitzada per la S.A.M. La Vall de Càrcer i cedida per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana- que, des del 7 al 15 de setembre a la sala d’exposicions del Centre Cultural, realitzarà un recorregut pel llegat musical de les dones que han marcat la història de la música. Enmig d’eixa setmana, el divendres, 10 de setembre, donaran principi els actes religiosos amb l’eixida als carrers, a partir de les 22.00, de la imatge del patró del municipi: el Santíssim Crist de l’Agonia, en un vehicle adaptat. A l’acabar el recorregut, la imatge serà situada en l’altar major per a presidir tots els actes religiosos de les festes.

L’11 de setembre serà un dia amb molta música. Primer, amb la baixada de la comissió de festes al costat de la banda i, més tard, amb el concert que oferirà la S.A. M. La Vall de Càrcer en la Plaça del Crist de l’Agonia a partir de les 22.45. Música i tradició sempre van unides. Per això, el dia 12 de setembre es podrà gaudir d’un esport molt arrelat a la cultura local com la pilota valenciana. Es disputaran 2 partides: primer, a les 17.30 entre Aira i Miranda davant Natalia i Laura i, a l’acabar, una partida masculina entre el Club de Pilota Valenciana (Campió de primera categoria) contra el Club Pilota Valenciana La Vall (Alcàntera-Càrcer) tot al carrer Lloret Papi. El programa saltarà al dia 14 de setembre, el dia de Sant Isidre Llaurador, que començarà amb una missa a les 12.00 en honor al sant que conclourà amb el tret d’una mascletà en l’Avinguda Manuel Broseta. A la vesprada, a partir de les 19.00, xicotets i grans podran gaudir d’un espectacle de màgia en la Plaça del Crist de l’Agonia i finalitzarà la jornada amb un Festival de Jocs dirigit als xiquets i xiquetes del poble a les 22.00 en la Plaça Generalitat Valenciana.

L’inici del dia 15 de setembre seguirà el mateix ordre que el dia anterior, amb una missa a les 12.00 en honor a la Mare de Déu de Gràcia i el tret d’una mascletà en finalitzar. A les 17.30, el públic infantil podrà gaudir a l’auditori del Centre Cultural del teatre ‘Joan sense por’. A les 19.30 se celebrarà una altra missa i per a tancar el dia, a les 22.30 hores, es podrà gaudir de l’actuació del grup de Danses ‘Les Folies de Carcaixent’ que interpretarà la cançó ‘l’Ú de Càrcer’, tradicional del municipi.

El dia 16 de setembre, en la festivitat del Santíssim Crist de l’Agonia se celebraran 2 misses: una a les 12.00 hores i una altra a partir de les 19.30. A l’acabar, a les 22.30, representació de l’obra de teatre ‘La Comèdia de la Vida’ amb Lola Moltó i Marta Chiner. En finalitzar la representació es dispararà un castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Europlà S.L. Divendres, 17 de setembre, a les 19.30, missa per als màrtirs valencians i trasllat solemne del Santíssim Crist de l’Agonia a la seua capella per a tancar el programa de festes el pròxim dia 19, a partir de les 10.00 hores, amb el I Open de Petanca que se celebrarà en el solar annex al Bar Ja era Hora.

Des de l’alcaldia, Pepe Botella, anima a tots els veïns a participar, respectant sempre les mesures de seguretat proposades: “Cal aprendre a conviure amb el virus. Anem reprenent a poc a poc la normalitat, encara que sempre amb precaucions. L’oferta d’actes ha sigut pensada per a tots els públics dins de les nostres arrels i tradicions locals, fent molt recalcament en l’impuls a la cultura. Seran unes bones festes”.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: