Antella presenta la nova programació cultural del 2022

El regidor de Cultura de l’ajuntament d’Antella, Juan Antonio Tovar (Compromís), ha elaborat la Programació Cultural de l’Ajuntament, patrocinada pel SARC, per a aquest 2022.

Tot i ser una població de tot just 1.100 hab. Antella comptarà amb una programació d’una gran qualitat, que inclou des del juny fins a l’octubre, i que s’ha elaborat perquè tot el veïnat gaudeixca d’una àmplia gamma d’activitats culturals sense haver d’eixir del nostre poble.

Comprèn des de públic infantil, i familiar, a públic adult i joves. Des de tallers de cuina i ceràmica, certamen de música amb tres joves cantautors valencians i teatre, a un planetari 3D i contacontes.

 

Aquest complet calendari cultural que ha preparat l’Ajuntament també compta amb la finalitat de mantenir la localitat d’Antella com a opció turística inclusiva i de qualitat, mostrant opcions de conscienciació social en temes molt actuals a través de la I edició del Certamen “Música Baix la Lluna”, que comptarà amb els joves cantautors, Gem, Àlex Blat i Maria Faubel.

De la mateixa manera, l’obra teatral “Pòsit”, de la companyia l’Últim Toc Teatre, ens plantejarà una reflexió sobre l’amistat, la família i el rancor en un viatge que transitarà per una societat enganxada als mòbils, amb feines precàries i familiars dependents, on la discriminació i l’homofòbia estan a l’ordre del dia.

L’agenda està disponible a les xarxes socials del municipi i la seua versió impresa ha estat repartida pels diferents comerços locals.

 

PROGRAMACIÓ:

El millor espectacle del món.

11 de juny.

Contes del Gran Jordiet.

Pineda al costat de Casa de les Comportes 19:00 h.

Per a un públic familiar, Gran Jordiet ens oferirà els seus millors contes.

 

1 Edició Música Baix la Lluna. Joves Cantautors.

18 de juny.

GEM.

c/. Puríssima 22:00h.

GEM ens ofereix una mirada crítica i alhora positiva d’una societat que orbita al voltant de la tecnologia en un temps en què tot és passatger. Ens planteja una crítica social de vegades dura, una altra de positiva i irònica, sense deixar de banda la igualtat i la lluita per la diversitat.

 

25 de juny.

Maria Faubel.

Plaça Major 22:00 h.

Compositora edetana inclou al seu treball «Silenci Ensordidor» temes d’actualitat, reflexió social, dels joves, de la dona, dels drets humans. Les lletres de les seues cançons no deixen indiferent a ningú i ens apropen al nostre costat més humà.

 

2 de juliol.

Àlex Blat.

c/. Leopold Ortiz 22:00 h.
El cantant de Tardor ens proposa un espectacle amb aires minimalistes: la seua veu, una guitarra i les percussions fetes amb la caixa de l’instrument serviran per crear un ambient on explorar la delicadesa de les composicions.

 

Taller de Cuina Vegetariana.

9 de juliol.

L’altra cuina.

Llar dels jubilats 11.00 h.

Vols endinsar-te en una cuina sana, senzilla i nutritiva, i aproximar-te progressivament a tota la varietat de productes i maneres de cuinar que aporta la cuina vegetariana, sense necessitat de ser vegetarià?

Aprendrem coses com: diferències nutricionals entre cereals refinats i els integrals. Per què hauríem de disminuir el consum de productes animals i augmentar el de productes vegetals? Aprofundirem sobre proteïnes, greixos, hidrats, verdures… Tot això mentre preparem saborosos plats que després degustarem.

 

Taller de Cuina. Berenar festiu, saludable i divertit.

16 de juliol.

L’altra cuina.

Llar dels jubilats 16.00 h.

Per a un públic familiar, especialment pels més menuts de la casa.

Prepararem la nostra pròpia massa per fer uns Dorayakis, coquetes en  paella, o unes piruletes amb una crema de xocolata casolana, dàtils i bona quantitat d’avellanes.

També farem divertits animals amb fruites, flors amb kiwis. Els xiquets i xiquetes es divertiran preparant dolços que els agraden, alhora que nutritius, per aconseguir endinsar-los en un tipus de cuina que els ajudarà a créixer forts i sans.

 

Taller de Ceràmica. Tècnica corda seca.

8 i 22 de setembre.

Alicia Sanchis.

Sala superior Auditori 17.00 h.

S’ensenyarà de forma pràctica el procés ceràmic de corda seca on, utilitzant diferents esmalts de colors, es decoraran rajoles aconseguint el resultat tan vistós i característic d’aquesta tècnica ceràmica.

 

Planetari 3D.

17 de setembre.

Cosmofísica.

Auditori 17.00, 18.30 i 20.00 h.

Altres anys hem gaudit de la Nit Astronòmica a l’estiu, aquest any l’Escola de Ciències COSMOFÍSICA muntarà una carpa de 5,5 m. de diàmetre amb un projector de cinema esfèric i projectarà pel·lícules a 360 º sobre l’Univers i l’Astronáutica amb imatges en 3D. Horaris per a públic infantil de 17:00 a 18:00 h., juvenil de 18:30 a 19:30 i adult de 20:00 a 21:00 h.

 

Conte Contes per a adults.

1 d’octubre.

Almudena Francès.

Auditori 20.00 h.

Per a un públic adult sobre un escenari regat d’històries: un moment per aturar-nos, escoltar i assaborir les històries que ens explicarà Almudena.

Contes que vénen rodant pel riu de la memòria, contes que han servit per fer menjar els xiquets i xiquetes mal menjadors, contes que han servit per despertar la imaginació dels adormits i per acompanyar les nits més fosques, contes que fan poble.

 

Teatre.

«Pòsit»

22 doctubre.

L’Últim Toc Teatre.

Auditori 20.00 h.

En una societat que viu enganxada als mòbils amb feines precàries i amb familiars dependents i on la discriminació i l’homofòbia estan a l’ordre del dia, només ens queda l’humor per enfrontar-nos als problemes vitals amb què ens trobem diàriament.

L’obra teatral Pòsit és un viatge d’emocions que ens farà reflexionar sobre l’amistat, la família i la rancúnia.

Direcció: Ramon Moreno i L’Últim Toc Teatre.

Interprets: Claudi Ferrer, Paula Santana i Emili Chaqués.

Text: Emili Chaqués

Il·luminació: Víctor Antón.

Espai sonor: Amparo Pedregal.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas:

Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *