Antella invertirà 41.000 € en la lluita contra el despoblament

Ja és una realitat. Antella ha sigut inclosa, per primera vegada en la seua història, en la llista dels 155 municipis valencians en risc de despoblació. Les dades són clares: des de 1996, el municipi ha perdut quasi el 25% dels seus habitants. Dels quasi 1557 que comptava llavors fins als 1157 que té actualment. La denominació de “Municipi en perill de despoblació” resideix en 6 condicions per a atorgar-se, de les quals Antella compleix 5 d’elles. Tan sols li separa del ple comptar amb més de 300 residents, encara que l’alarmant ritme de decreixement demogràfic fa necessària l’actuació per a canviar aquesta mala dinàmica poblacional.

Per això, des de l’Agència Valenciana del Despoblament han destinat 41.000 euros perquè l’Ajuntament d’Antella puga fer front a aquest greu problema que, de seguir el seu curs, minvarà les aspiracions de futur de la població. Injecció econòmica que ja té un pla clar d’aplicació. Els punts clau a reforçar seran la natalitat, el lloguer d’habitatges per a joves, les compres en comerç local i ajudes escolars, tant per al menjador com per a llibres de text. Aquest ingrés extraordinari suposarà un increment del 5% del pressupost municipal per a aquest mateix exercici i reforçarà el múscul econòmic de les pròpies institucions locals en la lluita contra la despoblació.  Des del Consistori transmeten la seua preocupació i culpen a la seua mala connexió per carretera.

One thought on “Antella invertirà 41.000 € en la lluita contra el despoblament

  1. Durant els Governs del PP en Antella ja havia un xec bebé per fomentar la natalitat, el qual es debia gastar en el comerços locals, també havia una ajuda pals alumnes del col.legi public d’Antella per a la compra dels llibres de text. Estes ajudes van ser eliminades per PSOE i Gent d’Antella durant els seus Governs per considerar-les innecessàries. Ara Compromís i PSOE admeten l’error d’eliminar les ajudes implantades pel PP d’Antella i les recuperen. Diuen que rectificar és de savis.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: