Alcàntera de Xúquer redueix en un 40% el seu deute en tres anys

Alcàntera de Xúquer redueix considerablement el deute públic. El consistori que dirigeix Julio García ha aconseguit retallar un 40% el dèficit públic que registrava la localitat. Si en 2015 el deute se situava per damunt dels 700.000 euros, tres anys i mig després, quan la legislatura toca a la seva fi, està poc per sobre dels 400.000. Exactament, el deute del municipi en l’any 2015 era de 704.000 euros i en aquest últim exercici les dades oficials parlen de 411.408 euros. Això suposa que Alcàntera ha aconseguit una disminució del 40% del deute en tres anys el que també significa una reducció de quasi 300.000 euros en un període de temps relativament curt.

L’actual xifra és la més baixa des de 2011 quan el municipi va acabar l’any amb 415.000 euros de dèficit. Precisament un any després, el 2012, Alcàntera va obtenir els pitjors resultats dels últims anys en arribar a un deute de 857.000 euros (sobretot com a fruit de reconèixer les factures als proveïdors dins del Pla d’Ajust al qual va obligar a acollir-se el Govern d’Espanya)però des d’aquesta data, l’ajuntament que encapçala Julio García ha aconseguit disminuir-lo progressivament fins aconseguir reduir pràcticament la meitat del mateix en sis anys.

“Els números parlen per si sols i demostren la bona feina del consistori durant els últims anys. És un orgull poder dir ben alt que al poble mantenim tots els serveis destinats a la ciutadania i al mateix temps estem reduint el deute. El 2012, va pujar pels deutes a proveïdors però des d’aquest any fins ara ha anat baixat progressivament gràcies a la bona gestió del consistori. Precisament en aquell moment el meu equip de govern i jo vam entrar a l’ajuntament amb l’objectiu d’intentar baixar aquest deute que arrossegava el municipi i estem satisfets perquè hem complert amb la nostra tasca de sanejar aquest dèficit. De cara al futur, les expectatives són molt bones i en els propers anys si continuem treballant igual no tenim dubtes que el deute seguirà baixant”, addueix Julio García, alcalde de la localitat.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: