Alcàntera de Xúquer i Càrcer consciencien al seu alumnat de Primària contra el bullying i el ciberbullying amb xarrades preventives

Un problema, moltes vegades silenciós, evitable i que enfosqueix les esperances de creixement de molts xiquets i xiquetes en la seua etapa estudiantil. El bullying és, sens dubte, un dels principals problemes entre la població jove. Tot es multiplica si, a més, s’afig la seua varietat cibernètica, amb l’avanç de les noves tecnologies: el ciberbullying. Per a evitar aquest tipus de situacions, des de l’Ajuntament d’Alcàntera de Xúquer i del de Càrcer s’ha apostat per la formació i, per això, els agents de l’Associació de Policia Local dels municipis d’Alcàntera de Xúquer i Càrcer, impartiran un total de dues xarrades sobre assetjament escolar als alumnes dels CEIP ‘Cervantes’ d’Alcàntera de Xúquer i CEIP ‘Pare Gumilla’ de Càrcer.

Amb aquestes xarrades formatives, el consistori pretén informar, conscienciar i previndre l’assetjament escolar entre les aules, ensenyant la seua definició a les alumnes i alumnes de l’ensenyament primari, tots els tipus d’assetjament escolar, les dades recollides durant aquest últim any a Espanya -en concret, 11.229 casos registrats- que ens situen com un dels països amb més actes d’abús escolar i com previndre aquest tipus de conductes, tant en el seu format tradicional com en l’àmbit cibernètic. Per a l’alcalde d’Alcàntera de Xúquer és una activitat necessària per a garantir un futur a les aules: “Es poden salvar moltes vides amb activitats d’aquest tipus, no sols al nostre poble, sinó a tot el món. El bullying és un problema greu, silenciós i que cada vegada costa més de detectar si no s’està damunt dels joves. Més, si cap, amb l’acció de les noves tecnologies. Per això és necessària la conscienciació des del període formatiu. Que, alhora que aprenen i es formen com a persones, adquirisquen el pensament de prevenció, ajuda i eixida d’aquesta mena de situacions que poden llastrar el seu creixement i desenvolupe persona. De la mateixa manera que la importància de denunciar els fets o l’ajuda a gent que està passant per aquesta mena de procés”.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: