Antella, Sumacàrcer i Llombai implantaran la recollida de residus porta a porta a partir d’abril de 2021

En un compromís amb el medi ambient la majoria dels municipis valencians aniran adaptant pròximament el seu servei de recollida de residus sòlids urbans per a augmentar els nivells de reciclatge. El mateix arribarà a partir del mes de gener a les localitats d’Alcàntera de Xúquer i Càrcer i a partir de l’1 d’abril a altres set municipis, entre els quals es troben Sumacàrcer, Llombai i Antella. La Mancomunitat de la Ribera Alta ha activat la proposta a través del contracte conjunt de recollida de fem a la carta, recuperant un sistema que arriba amb una novetat: els poals que els usuaris traguen al carrer comptaran amb un xip d’identificació que permetrà saber de quin habitatge procedeixen.

Després de Càrcer i Alcàntera, el pla arribarà a Alfarp, Antella, Llombai, Manuel, Sant Joanet, Sumacàrcer i la Barraca d’Aigües Vives. Només dos municipis adherits al servei mancomunat mantindran els contenidors fixos per a totes les fraccions de residus, cas de Catadau i Gavarda. Dotze han sol·licitat la recollida de paper/cartó i/o envasos lleugers, però no de la fracció orgànica. En aquest cas es troben Benimuslem, Cotes, l’Ènova, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Sellent, Senyera, Tous, Turís i Castelló.
Aquest servei de recollida unificarà en un mateix contracte la gestió de tots els residus, ja que fins a este moment s’operava a través de dues empreses diferents. Càrcer i Alcàntera van ser les dues localitats que més interès van mostrar per a poder iniciar esta recollida i, per tant, seran els primers municipis a implantar-la a l’inici de l’any.

Els beneficis del nou sistema de recollida porta a porta passen pels alts nivells de reciclatge i baixos d’impropis. A més, augmenta l’espai útil del municipi, ja que desapareixen els contenidors del carrer, deixant més espai per als veïns. Si bé la implantació constitueix un alt cost inicial, esta queda compensada amb els beneficis ambientals i directes de la recollida. En tindre cada veí el seu propi contenidor l’assimila com de la seua propietat, tenint una cura major que els contenidors del carrer. En llevar els contenidors del carrer s’evita que siguen objectiu de vandalisme.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: